I helgen gjorde vi laxburgare.
Det äts alldeles för sällan här. Så väldigt gott!
Vill ni testa kommer mitt recept här:
400 gram lax (fryst går alldeles utmärkt!)
2 ägg
3 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk finhackad dill
Blanda alla ingredienserna i en matberedare eller med en stavmixer så det blir en slät smet. Forma till burgare och stek i smör på hög medelvärme ett par minuter på varje sida.
Räkdressing:
150 gram räkor i lake
2 dl creme fraiche
0,75 dl majonäs
1 msk fin hackad rödlök
finhackad dill, salt och svartpeppar efter smak
Hacka räkorna och blanda samman allt.
Servera burgarna med bröd, ett salladsblad, råriven morot, en gurkskiva och eventuellt lite rödlök.
Vi åt ugnsstekt potatis till men det behöver man absolut inte ha, laxburgaren är fullt tillräcklig!
Laxburgaren är perfekt mat till de små också. Ludwig älskade sin, ta bara bort saltet när du gör dem. Det är enkelt att skala bort stekytan också när man serverar de små.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar