Om djuren

Med oss bor två katter och två hundar.
Perserkorsningarna Mix & hennes dotter Tixi och border collierna Ernzt & hans halvbror Franz.
Eftersom djuren är en stor del av vårt liv och en hel del av det som skrivs här i bloggen innefattar även dem tänkte jag här presentera dem lite närmare.

Mix
Mix är en perserkorsning som köptes från en tant i ett litet hus med alldeles för många katter och hundar. När hon kom hem duschade hon varje dag i två veckor för att stanken skulle försvinna. Mix föddes den 11 september 2001, den dagen då de flesta vet vad de gjorde. Inte konstigt att hon är lite bombad brukar vi säga på skoj. Mix är en väldigt bestämd katt. Hon är kelig, översocial och styr med de andra djuren här hemma. Hon älskar kaviar och kommer säkert bli minst 25 år, bara för att jävlas.

~

Tixi
Tixi är dotter till Mix och föddes den 13 mars 2004 som nummer tre av fyra kattungar. Tixan ä inte lik sin mor på något sätt. Hon är försynt och försiktig och visar sig bara när det passar henne. Tixan ha lång päls men älskar när hon blir klippt, då blir hon mer social och vill hellre bli klappad än när hon har den långa pälsen. Hon är galen i glass & vaniljsås och sitter på första parkett så fort det vankas något sött men så är hon söt som socker också.

 ~


Ernzt

 Ernzt föddes som sista valp i mamma Vannas första kull. Ernzt är en riktig kelgris som går laget runt bland folk i sin närhet i ständig jakt på någon som vill klappa på honom. Han är lugn och väldigt snäll men självständig
Ernzt har gått kurser i lydnad men han tycker inte det är roligt med lydnadsträning och då tycker inte matte att han ska behöva göra det. Det Ernzt tycker är allra roligast i livet är att valla får och kor. Han är en riktig vallidiot som tycker att matte inte alls förstår sig på vallning och borde hålla tyst!

Ernzt är min första egna hund och en sådan har föralltid en alldeles speciell plats i ens hjärta.
~
Franz
Franz är halvbror till Ernzt, de har samma mamma, och han föddes den 18 mars 2013.
Det är en väldigt glad hund och han har alltid en massa saker på gång. Finns det inget att göra hittar han på något. Han är en pratglad kille som gärna biter brorsan i kinden, eller örat, eller svansen.
Franz gillar också att valla både får och kor men är mer lyhörd och öppen än sin bror och inte alls så självständig som honom. Han vill vara till lags och tycker inte om när matte eller husse blir arg.

Franz är en rolig hund som vi skrattar högt åt dagligen & han gör aldrig något halvhjärtat eller till mindre än 100%!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar