tisdag, januari 22, 2013

Dagen då jag blev hästlös

Jag skulle ju på en liten resa idag.
Resan gick till Vaggeryds Hästklinik & strax innan halv 12 idag lastade jag in Ella i släpet och begav mig.
Resan gick bra, hon är en pärla att åka med!
Väl framme väntade veterinärbesiktning och röntgen. Att gick fint och min nervositet inför röntgen var obefogad - skönt!
En häst som säljs ska alltid veterinärbesiktigas men röntgen är inget måste om köpesumman inte överstiger 100 000 vilket den inte gjorde. Köparen ville ändå röntga & jag ställdes inför ett dilemma. Säga tack men nej tack till en fantastisk chans att sälja till en av de bästa unghästutbildarna som finns i de här krokarna eller chansa & låtsas henne röntgas. Risken var att jag stod med en häst som hade någon skelettskada, som inte märks & kanske aldrig kommer göra det, men som ändå finns. Det hade då inte blivit något köp och jag hade kanske stått med en osäljbar häst. Jag valde att chansa! Ella är ju född hos oss & jag vet vad hon varit med om sedan hon trillade ut i halmen för första gången, den där gången när hon hade fosterhinnan för näsan och hon la öronen bakåt när jag skulle ta bort den trots att hon bara var sekunder gammal. Om jag hade sagt nej tack hade jag kanske stått med en hel häst som jag ändå inte fick såld under sommaren. Det går inte att ha en häst för att hon är söt, det går med en kanin eller nåt annat mindre djur men hästar ÄTER pengar. Så jag chansade!

Det visade sig vara ett lyckat drag. Allt gick som sagt fint, hon uppförde sig dessutom exemplariskt, så när jag lastade in för att åka hemmåt körde jag direkt till Ellas nya hem & lämnade av henne där direkt. Vi skrev papper, pengar bytte ägare & så var jag helt plötsligt hästlös!

Det är såklart lite sorgligt i hjärtat. Min lilla häst med det härliga humöret (mycket humör!) & den gosiga lilla mulen...nu är hon inte min längre. Ändå är jag nöjd över beslutet & verkligen jättenöjd med köparen.
Jag ser dessutom fram emot att se dem på tävlingar framöver & att få följa henne mot de förhoppningsvis höga höjderna på hoppbanan!

Nu ska jag duscha & sen krypa ner och sova gott. Galet trött efter dagens bravader. God natt...

2 kommentarer:

  1. Vad är det du ska ersätta tomrummet med? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du anonyma...även om jag anar vem du kan vara. Om jag lyckas övertala Jocke kanske det blir en lite mindre 4bent till våren :-)

      Radera