lördag, augusti 03, 2013

Kungshamn & Smögen

Ett urval av bilderna från våra dagar i Kungshamn & Smögen kommer här.
 
På vägen upp stannade vi på Gunnebo slott i Mölndal för att äta lunch.
 
 
Trädgårdsmästarens buffé. gott var det absolut men svindyrt och personalen var allt annat än trevliga. Om ni har vägarna förbi, åk gärna dit & titta men jag rekommenderar inte att äta där. Kanske en fika räcker? Att lägga över 300 kronor på en lunch för två & inte ens bli trevligt bemött känns inte så kul.
 
Idyllen Västkusten fångad på bild!


Alla dessa vita/ljusgrå hus med sina tegelröda tak, pittoreskt och vackert! Som våra småländska röda stugor med vita knutar, fast annorlunda!

Skaldjursplatau på Skaldjurskrogen i Kungshamn. Magiskt gott & här var personalen fantastiskt trevliga istället! Vi satt ute trots att det blåste ganska friskt, är det sommar och semester så är det!

 
Efterrätten intogs på Hotell Kungshamn. En sorbet toppad med bubbel! Så galet gott så jag dog en smula. En av de absolut bästa efterrätterna jag ätit någon gång!
 
Solnedgång i Kunghamn med Smögenbron. 

 
Vi tog Zitabåtarna till Smögen, 30 kr per person enkel väg. Värt sina kronor och så fick man ju dessutom åka lite båt!

 
Vi gick längsmed Smögenbryggan ut till klipporna där vi spenderade några timmar i solen. Vinden var lite kylig men det var riktigt skönt att få slappa lite också & inte bara turista.
 


 Sen gick vi bryggan tillbaka och åt lunch, spanade i många av de små butikerna innan vi åkte tillbaka till Kunghamn för att duscha inför kvällen.


Då tog vi båtarna tillbaka till Smögen för en middag på bryggan. En fantastsikt fin sommarkväll blev det.

 
Efter middagen gav vi oss ut på en mindre bergsbestigning i Kungshamn, på norra sidan Smögenbron. Alldeles själva på klipporna där korkade vi upp en flaska vin och njöt av solnedgången.




Morgonen efter körde vi hemåt och tog omvägen runt Ullared. Där shoppades smått & gott som avslutning på vår lilla tripp och faktiskt på hela den här semestern. För nu är det vanlig helg igen och på måndag väntar jobb.
Är det någon som har ett effektivt tips på hur man gör för att få vara hemma några veckor till tas dem tacksamt emot för jag är inte alls färdigsemestrad, jag vill ha mer ledigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar