måndag, september 30, 2013

Gränserna

Bilden är stulen från Lantmateriet.se
Vi började veckan med att möta upp bonden (alltså han som sålt marken till oss) och två tjejer från Stadsbyggnadskontoret. Kommunen här har en egen Lantmäterienhet. Tjejerna var pigga och glada och de tyckte det var enkelt att märka ut gränserna. Vi är ju överens sedan tidigare med säljaren om vart gränserna ska gå och ingen av oss är speciellt knusslig när det kommer till en meter hit eller ett par meter dit. Skönt!

Nio stycken gränspinnar är numera nerslagna i backen och vi tar små steg hela tiden nu, det känns bra. Tjejerna trodde att alla papper skulle vara klara i veckan och sedan är det fyra veckors väntan för det är så lång tid det finns för överklagan om någon skulle vilja göra det. Sen registreras fastigheten i fastighetsregistret på oss med en sprillans ny fastighetsbeteckning och vi får lagfart på fastigheten. Lätt som en plätt! Men sjukt mycket pappers jobb. Jag trodde vi levde i ett papperslöst samhälle, men det gäller tydligen alla utom kommuner och myndigheter? Jaja, vi är på gång i alla fall. Det är alltid något.

Jobb till 21 och nu en kaffe i soffan innan det är dags att rkypa ner i sängen igen. Den här dagen försvann fortare än kvickt. Snart helg igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar