måndag, november 25, 2013

Tillstånd & tålamod

Sjölyckan igår eftermiddag!
Rakt fram ska huset stå och till vänster kommer garage/förråd byggas.
God morgon!
Första dagen där det är minusgrader på riktigt. Innan har det bara varit lite frost vid ett par tillfällen men idag var det 4 grader kallt när vi vaknade. Jag gillar ju kylan men just i år hade den gärna fått vänta.
Som det ser ut nu blir det ingen platta gjuten förrän till våren och det gör att bygget kommer fördröjas. Vi väntar på ok från Miljö & Hälsa gällande spillvattenanläggningen (enskilt avlopp) och när det är klart ska bygglovet också vara klart. Hade det varit fortsatt milt kunde vi förhoppningsvis hunnit gjuta plattan direkt när bygglovet är klart, vilket det bör vara inom de närmsta veckorna och då kunnat sätta igång att resa stommen till våren. Som det ser ut nu kommer vi få vänta med att gjuta plattan. Så nån månads fördröjning är väl att vänta. Flyter det på sen med bygget ska vi förhoppningsvis i alla fall kunna flytta in under hösten 2014. Så det hoppas vi såklart!
Så fort tillståndet från Miljö & Hälsa är klart och bygglovet färdigt kommer vi kallas till ett möte med entreprenören, vår kontrollansvarige, kommunen och oss. Sen är det bara att köra på så då hoppas vi att det är fortsatt milt och den här köldknäppen bara är tillfällig! Det går att gjuta även om det är kallare men det kostar. I vårt fall, som fått ett fast pris, spelar det ju ingen större roll men antagligen är inte entreprenören intresserad av att ta den kostnaden. Vi har inte heller än satt någon fast tidsplan eftersom den beror på nr kommunen är klar med sitt jobb. Många olika instanser som ska säga sitt!

Vi klarade i alla fall av det viktiga mötet på banken förra veckan så alla papper gällande byggkreditivet är klart. Fakturor som dimper ner ska bara lämnas in till banken så sköter de betalningen - smidigt! Måste nog passa på att ge en eloge igen till Handelsbanken som varit fantastisk än så länge, smidiga, riktigt bra ränta och väldigt trevliga att ha med att göra. Hoppas det fortsätter så!

Vi har ute offertförfrågningar på fönster också. Sidohängda är fortfarande första alternativet men kostnaden kommer att få avgöra. De priser vi fått tidigare skiljer sig ganska rejält mellan H-hängda vridfönster & sidohängda. De sidohängda är ganska precis dubbelt så dyra. Om man då tänker att det totalt, inklusive halvmånefönsterna i gavelspetsen, handlar om 25 fönster och en altandörr inser man ganska snabbt att fönster är en stor post. Ett- eller tvåhundratusen är ju en viss skillnad.

Vi längtar i alla fall tills vi kan flytta in, eller åtminstone tills själva bygget påbörjas. Att det skulle ta så lång tid att ens komma igång trodde jag inte. Att det skulle ta tid, det visste vi men vi trodde att vi skulle vart igång vid det här laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar