måndag, maj 26, 2014

Fest, golv, panel, vallning & ett par grillningar

Helgen flög förbi, som vanligt!
Fredagskvällen spenderades på 4-krogar vid sjön där vi har Vårfesten med jobbet. Lyckat verkade det som när jag smet hemmåt strax innan 23.
 
Lördagen började tidigt, uppstigning ock frukost strax innan 07 för att se koppla på hästsläpet & köra söderut. Målet var en lite bygghandel i Munka-Ljungby. Jocke hade hittat en annons på ett golv, precis ett sånt som vi letat efter, som vi hade köpt på telefon. Riskabelt men WOW! Det var verkligen precis så som vi ville. Listpriset på det här ligger på 7-800 kr/kvm. Lite för mycket pengar om man ska köpa 110 kvm. Nu hade den här handlaren köpt ett stooort parti och kunde därför sälja det betydligt billigare. Dessutom är det ett Kährs golv & ingen andra sortering eller så. Enstavig, rustik ek, mattlackad å jag är SÅ nöjd! Det här kommer bli hur bra som helst!
 

När vi lastat av golvet högg vi tag i målningen & fick en del av panelen målad. Dagen avslutades med grillning i Tegnaby där vi kikade på de nyanlända sommargästarna (kvigor & stutar) och de nyinflyttade hönorna.

Igår fortsatte Jocke med panelmålningen med hjälp av pappa medans jag åkte till Änga med hundarna. Sista tillfället på den här kursen. För att spara på djuren gick vi med linan & föste lite grann. Plockade ut dem ur hörnen och försökte hålla oss på linjerna. En ganska tråkig övning för det händer inte så mycket men hundarna var riktigt trötta i huvudet ändå. Det är jobbigt att gå lugnt bakom! Franz skötte sig snyggt och nu ser jag fram emot att komma ut på lite större ytor med honom.
Mamma I gick en vända med Ernzt också när kursen var slut. Han vill helst bara stoppa, få på huvudet. Å så går det för fort, han gör egentligen inget dumt utan felet är att han rusar runt istället för att lugna ner det lite. Å han kan ju, i sina goda stunder har han visat det, gå lugnt och fint, bakom djuren, utan att fara upp på sidorna utan bara lugnt pendla bakom.
Men, han skötte sig hyfsat iaf och gör som sagt inget dumt! Det är dessutom riktigt roligt att se någon annan köra honom.

Kvällen avslutades med grill hos lilla mamma, och pappa såklart. Mumsfillibums! Å så en syrlig å smarrig rabarberpaj på det med lite kaffe.
En snabbrunda till vallokalen också fick det bli för att göra sin plikt och rösta i EU-valet.

 Nu är det ny vecka och den har en del spännande saker att se fram emot. Mer om det en annan dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar