tisdag, november 18, 2014

Mörka november & ljuset i tunneln

Vips så hade ännu en vecka passerat & det är tisdag igen.

Å jag är ledig. Skönt! Frukosten intas just nu framför Nyhetsmorgon med tända ljus. Det är verkligen kolmörkt ute fortfarande. Jag gillar inte november. Det är alldeles för mörkt, kallt, rått & blött för min smak.
Kommer vi bara in i december blir det lättare, då kommer alla ljusen. Sen är det jul, det kommer förhoppningsvis lite snö och så vänder det & går mot ljusare tider igen. Det ser jag fram emot.

Jag ser också fram emot att få flytta in i huset som vi slitit så hårt med. Vårt ljus i tunneln. Vi får se om planen håller att kunna flytta innan jul. Gör den inte det så beror det förmodligen på handläggningstiden hos kommunen på slutbeskedet. Man får nämligen inte ta ett nytt hus i bruk, & flytta in, förrän kommunen sagt ok. Det kan man ju tycka vad man vill om. I en renovering kan man bo i vilket kaos som helst men när det är nytt, nej, då får man minsann inte alls det.
Vi får se hur det blir! Nya bilder finns i alla fall på Sjölyckans sida.

Idag & imorgon ska jag i alla fall slutföra alla fönstersmygarna och måla tvättstugan, i alla fall en första gång. Förhoppningsvis hinner jag två gånger. Sen, när det är klart ska jag gå på tapetseringen. Lite är tapetserat i köket men det värsta är kvar, mönsterpassningen runt alla fönster. Tapeten i hallen har kommit upp i trapphörnet också, det var det värsta i det rummet med drygt 5 meter i takhöjd. Inte helt lätt men Jocke & hans pappa gjorde det hur bra som helst. Så det rullar på. Om än sakta så säkert i alla fall.

I helgen blir det lite ledigt då vi ska till Skåne & fira svärmor. Så förslag på present till någon som fyller 50 och inte önskar sig något tas tacksamt emot.

Nu ska jag fixa lunchen tills idag och sen ska jag åka och köpa lite färg till, och ytterligare en pensel.

Vi ska köpa nåt sånt här, en trappstegsmatta. Både för att skydda trappan men också för att det inte ska bli för halt. Den här kommer från Ellos.se & så även bilden. Någon som vet om de är bra eller har tips på någon annanstans man kan köpa en bra trappstegsmatta i helst en grå nyans?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar