måndag, juni 08, 2015

Sweden Rock 2015

Känslan när man stiger in på Festivalområdet för första gången på varje års festival är något alldeles speciell. Mäktig!
I onsdags eftermiddag rullade vi in på Rosenlunds camping i Norjeboke.
Vi ställde upp vagnen och gick sen för att få lite mat i magen. En kort dejt med ett TV-team från TV4 hann vi med innan vi packade upp och gjorde oss hemmastadda på riktigt. Det blåste riktigt kallt och kom till och med lite regn på oss innan det klarnade upp lite framåt kvällen.
På onsdagen är bara halva festivalområdet öppet och därför är inte de två största scenerna öppna heller. Vi fick i alla fall mat i magen och hann se ett par band innan det var dags att krypa till kojs i husvagnen.

Torsdagen bjöd på alldeles fantastiskt festivalväder, precis som det brukar vara på SRF.  Vi klarade av ett par band på dagen, bland annat You Tube fenomenet Steve ´n´ Seagulls som imponerade stort och drog en välförtjänt storpublik!
Ett par timmar tillbaka i husvagnen innan det var dags för en tur igen till festivalområdet och några större band på kvällskvisten.
Fredagen bjöd även den på kanonväder men jag var rätt mör på sol efter torsdagen så jag försökte hålla mig i skuggan så mycket det gick. Det blev en bra stunds vila i husvagnen redan vid lunch. Skönt att kunna ta saker i sin egen takt! Kvällen var den jag sett fram emot mest med både Backyard Babies första spelning på drygt fem år och sedan en av favoriterna Mötley Crüe. Dregen, Nicke å de andra i Backyard babies imponerade och gjorde ett riktigt bra gig på Rock stage innan festivalens stora besvikelse Mötley fick på Festival Stage. Hade det inte varit för att de är Mötley hade vi inte stannat kvar och sett klart spelningen men vi gjorde det i alla fall. Synd dock att så många så bra låtar förstördes av en kass sångare vars röst inte höll och som inte ens sjunger alla orden i texterna längre. 
Lördag och avslutningsdag. Mustasch med Ralf i spetsen inledde med nationaldagsfirande innan de körde en vanlig spelning. Vi hann se något band till innan vi gick den knappa kilometern tillbaka till husvagnen. Det blev några timmars vila för fröken här som nu var ganska trött efter flera dagars festivalande. På kvällen avrundade vi med en sista måltid inne på området innan Judas Priest stängde igen festivalen för vår del.     

En annorlunda festival för vår del - absolut. Lugnare än vanligt men det har ändå gått förvånansvärt bra. Många promenader mellan husvagnen och området har det blivit och det kanske inte är helt optimalt att gå den sträckan 4 gånger varje dag när man är höggravid. Men det har gått bra. Jag har fått sova på nätterna även under de här dagarna och har klarat av toalettbesök på vanliga toaletter och därför sluppit använda den i husvagnen. Det är dock inte optimalt ur den vinkeln heller att vara höggravid på festival. Även om just den här festivalen har riktiga toaletter både på området och på campingen så är de små och trånga, backa in och gå ut har varit min melodi.
Vi var trötta när vi kom hem och även om Sweden Rock är en stor händelse för oss ser vi nu fram emot en ännu större. Nu kan Filuren komma nästan när den vill.

Steve ´n´ Seagulls

Mannen, myten - SLASH! Förmodligen bäst på hela festivalen!
Def Leppard
Backyard Babies
Mötley Crüe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar