tisdag, november 27, 2012

Mintkakor

Mint och choklad är en kombination som garanterar succé!
De här kakorna funkar egentligen lika bra till jul som när som helst under året men jag brukar hålla mig till att göra dem till just jul. De ser mer avancerade ut än vad de är!


Det här behöver du:
1 äggvita
6 droppar pepparmyntsolja
ca 6 dl florsocker
200 g mörk eller ljus blockchoklad
Så här gör du:
Vispa äggvitan till hårt skum. Droppa i pepparmyntsoljan. Blanda ner florsockret. Smeten ska bli fast och smidig. Eventuellt behövs mer än 6 dl florsocker! Häll ut blandningen på bakbord med florsocker på & knåda den slät o smidig. Kavla ut tills den är ca ½ cm tjock. Tryck ut små rundlar med tex ett snapsglas. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mintkakorna i cholkaden o låt stelna

2 kommentarer:

  1. De här ska jag absolut testa!! Älskar minchoklad :)

    SvaraRadera
  2. Dom är galet goda så gör minst dubbelt upp ;-)

    SvaraRadera