Efter en joggingtur var det dags att fixa mat. Jocke stack iväg på skjutning och jag skulle göra lasange. Inte för att jag är så himla förtjust i lasange (eller pasta överhuvudtaget) men min andre hälft gillar det.
Det är svårt att laga något som man inte är jätteförtjust i själv. Jag gjorde iaf såhär och det blev faktiskt riktigt bra!
500 gram köttfärs
500 gram krossade tomater (jag tog Icas med vitlök)
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
En matsked flytande kalvbuljong
1 tsk salvia
1 tsk basilika
1 tsk dragon
salt & peppar
10 lasangeplattor
Hacka löken & vitlöken. Bryn löken tillsammans med köttfärsen i lite olivolja. Häll i buljongen, de krossade tomaterna och kryddorna (salvia, dragon & basilika). Låt koka ihop ca 10 minuter.
Sålänge gjorde jag ostsåsen.
5 msk smör
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl ost som man tycker om
Smält smöret och blanda i vetemjölet under omrörning. Häll i mjölken, lite i taget och vispa under tiden. Avsluta med att hälla i 2 dl av osten, vispa då & då tills osten smält ordentligt.
Smaka av köttfärssåsen med salt & peppar.
Börja sedan med köttfärssåsen och varva den med ostsås och lasangeplattor i en ugnsfastform. Avsluta med lasangeplattorna och ostsåsen. Toppa med det sista av osten och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter på 175 grader. Servera med sallad!
Men ååå lasange som är så gott! Vi åt det igår med och äter nog ett par ggr i månaden :) Puss!
SvaraRadera