måndag, maj 13, 2013

Crème brûlée

Häromdagen gjorde jag Crème Brûlée & nu tänkte jag bjuda på receptet.
Det är så himla enkelt men kräver lite planering & kommer definitivt göras många fler gånger här
hemma.



6 portioner

5 dl grädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker + socker till serveringen
1 vaniljstång

Sätt ugnen på 95 grader (varmluft).
Vispa ihop grädden, mjölken & äggulorna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna ur den. Blanda fröna med lite utav sockret och sedan med smeten tillsammans med resten utav sockret. Häll smeten i portionsformar, ca 10 cm i diameter, och ställ formarna på en plåt. Om du inte har varmluftsugn använd vattenbad istället för att få så jämn värme som möjligt. Temperaturen  ugnen får inte överstiga 100 grader. Grädda godingarna i ugnen i ca 2 timmar, tills de stannat, de ska inte dallra för mycket i mitten när man skakar dem. Låt sedan dem kallna & ställ i kylskåpet, gärna över natten, tills de är riktigt kylskåpskalla.

Innan servering, strö ett tunt lager med strösocker över och bränn av med gasolbrännare. Servera & njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar