tisdag, maj 21, 2013

Rabarberkaka

Idag bakade jag en rabarberkaka. Jag tog ett recept och modifierade det lite & det blev så gott! Det går att göra det i en springform till en stor kaka eller som jag gjorde i pappersformar med låg kant och ca 7 cm i diameter.  Testa gärna.


Du behöver till 12 portioner:
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker 2 st ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver                 
ca 300 gram skivade rabarberstjälkar2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker                 1 tsk maizena                

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker & ägg i en bunke och vetemjöl, vaniljsocker & bakpluver i en annan. När båda blandningarna är väl blandade och smeten jämn, häll i det torra i smeten och vispa till en jämn smet.
Lägg smeten i formen/formarna.
Blanda rabarberbitarna med socker, vaniljsocker och maizena och lägg dem sedan på smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter för småformar eller ca 1 timme för en stor springform.
Låt kakan kallna och servera med vaniljkesella (blanda den gärna med en liten skvätt mjölk för att den ska bli lite mer såsig) som vi gjorde eller varför inte med grädde, vaniljvisp eller glass?

Snabbt & enkelt och galet gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar