lördag, juni 01, 2013

Mellan utsikt & insyn

Ja, skillnaden mellan utsikt & insyn är ju fönstret. Antingen ser man det från ena sidan eller från den andra. Vi kikar på olika alternativ till fönster och även om jag inser att vridbara H-hängda fönster hade varit det smidigaste kommer jag hela tiden tillbaka till sidohängda fönster. Opraktiskt ja och det är galet mycket mer jobb att putsa dem men så väldigt mycket mer rätt stil och känsla i dem. Jag vet att jag skrivit om det här innan men det är så viktigt med fönsterna, de påverkar ju hela intrycket.

Vi har i princip bara fasta fönster idag vilket gör att man måste putsa insidan innifrån och utsidan utifrån. De får fönster vi ha som är öppningsbara är bara småfönster och de sitter jämte fasta så man putsar inte dem heller bara från insidan utan tar utsidan på dem när man ändå tar de fasta utifrån. Men så har vi ju alla fönster på bottenplan idag.

Frågan är då hur mycket jobb det är med att putsa sidohängda fönster - egentligen?! Är det någon som har sådana idag och som vill dela med sig av sina synpunkter är ni mer än välkomna. Gärna om ni har det på övre plan också.

Eller ska man helt enkelt strunta i hur mycket jobb det är att putsa dem, det görs ju ändå bara ett par gånger om året. Att istället använda RUT och betala för fönsterputsning ett par gånger varje år? Det är ju inte dyrt tack vare RUT idag och då kanske det kan vara värt det för att få de som estetiskt gör sig bäst på huset?

De här sidohängda från Elitfönster ligger nog
bäst till just nu.
(bilden är stulen från elitfonster.se)

3 kommentarer:

  1. Jag kan svara :P

    Det är ett jekla mög med sidohängda fönster. MEN jag älskar dem trots att Martin måste hänga ut och tvätta dem på utsidan. Vi gjorde det nu senaste gången för två veckor sen och kom då överens om att nästa gång vi ska putsa så blir det till att betala någon att göra det. Men det är det värt, våra originalfönster med spröjs, som vi dessutom renoverade förra gången och satte dit mässingsbeslag på, de gör verkligen jättemycket för lägisen och det kommer vara betydande nästa gång vi köper något, att det finns på kommande boende :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nina! Det var ungefär precis det svaret jag ville ha. Att det är ett jäkla skit att putsa dem men att det är värt det. Sidohängda får det nog bli! Kram

      Radera