tisdag, juli 23, 2013

Jordgubb & rabarbersaft


Igår eftermiddag fick jag ett ryck som resulterade i knappt tre liter saft. Jordgubb & rabarbersaft. Den har nu svalnat & är provsmakad, väldigt god!

Enkelt är det att göra också.
Häll upp två liter vatten i en stor gryta. Dela 1 kg rabarber och 1 kg jordgubbar & häll i dem i vattnet. Koka upp och låt koka 15 minuter men rör inte under koktiden. Sila bort resterna av jordgubbarna och rabarberna och kok upp vätskan igen med 6 dl socker & 2 msk vaniljsocker. Koka ca 5 minuter och skumma av saften  innan du häller upp den i varma flaskor och försluter. Låt saften svalna och sen är det bara att njuta av den i sommar värmen.


2 kommentarer:

  1. Åh, jordgubb- och rabersaft är den bästa saften!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag också! Synd att den går åt så fort bara...

      Radera