måndag, augusti 26, 2013

En halt hund

Ernzt där han alltid vill va - hos fåren
På onsdag ska Ernzt & jag åka till Sophie på Häst & Hälsa. Ibland när vi har vallat eller om han har lekt och sprungit väldigt mycket blir han halt.
 
Igår hjälpte vi till att dela av lammen från tackorna och väga dem. Det blev korta sträckor med jobb för Ernzt på en stor grupp tillsammans med först brorsan Edgar och sedan syrran Ellen och mamma Vanna. Ernzt överarbetade en hel del, han har ju inte gått på så stora grupper på länge och lyssnade inte speciellt mycket på sin matte. Vi måste alltså träna på större grupper också. Nu när han äntligen lugnat sig på de mindre...det är inte enklare att få ner honom eller komma åt honom när man har  drygt 50 djur emellan sig och hunden...
 
I alla fall är han lite linkig efter att han jobbat igen. Han fick inga smällar eller så utan det måste vara något annat som gör att han blir halt, överansträngning, sträckning, muskelbristning? Jag vet inte. Det är fruktansvärt jobbigt att se honom nu i alla fall och Franz tycker det är skittråkigt att gå på promenader med en brorsa som inte får springa och leka. För han springer, och leker också, om jag inte har honom kopplad. Så nu är det Ernzt i koppel och Franz lös som gäller så den lille får springa av sig i alla fall. Vi hoppas att vi får besked på onsdag vad det kan vara och att Sophie kan hjälpa oss att komma tillrätta med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar