onsdag, september 11, 2013

Drömmar blir sanna

 
Efter en mindre cirkus de senaste dagarna är vi nu redo att köra igång. Det är massor av jobb den närmsta tiden som väntar. Imorgon ska vi skriva papper på marken, skicka in handlingarna för avstyckningen och sen ska ritningarna justeras efter de små ändringarna som gjorts innan de skickas in för bygglovet. Äntligen händer det!!
 
Cirkusen började förra veckan faktiskt. Vi var på Handelsbanken i torsdags. Inte för att någon av oss haft dem innan utan bara för att kolla med en bank till. Det var ett bra möte där och på fredagen var vi på SEB som vi båda har sedan tidigare. Min arbetsgivare har dessutom ett stort avtal tillsammans med SEB som gör att bolåneräntorna är galet låga. Avtalet påverkar dock inte byggkreditivet. Rådgivaren på SEB har vi träffat vid ett par tillfällen innan för att säkerställa att vi är på rätt väg och för att få veta vad vi har att förhålla oss till. Frågan om vi ska bygga har egentligen inte funnits utan det har mer varit en fråga om när.
Allt såg bra ut och vi uppfyller kravet om 85% av det framtida värdet. Senare på eftermiddagen ringer rådgivaren upp och talar om att det är nya riktlinjer. 80% av produktionskostnaden som gäller istället. För oss en skillnad på 380 tusen vilket är ganska mycket pengar. Det konstiga i kråksången är att ingen tidigare ens så lite som nämnt den gränsen. Det är andra saker också som den här rådgivaren inte skött alls snyggt så förtroendet rasade i botten.
Helgen var rätt tuff eftersom vi inte visste vart det skulle landa. På måndagseftermiddagen pratade vi med rådgivaren på HSB som tyckte allt såg positivt ut men inte hade något färdigt. Igår på förmiddagen kom dock ett förslag från dem på en lösning som är betydligt bättre än det SEB har kunnat erbjuda, det skiljer ett par procent i ränta på byggkreditivet. En kort betänketid och fundering över vad förslaget innebar tackade vi ja. Det känns konstigt men vi har ju faktiskt fått det svart på vitt. Dock är inga papper skriva än eftersom vi inte har en fastighetsbeteckning ännu. Det ska vi alltså fixa nu. Helst igår!
Hade det inte varit för att rådgivaren på SEB bromsat oss hade vi styckat av redan i våras och då hade det bara varit att sätta spaden i backen nu. Pga honom kommer det ta lite längre tid nu men nu är vi som sagt på rätt väg.
 
Så, trots en del spill, en rådgivare som inte hade koll och ett riktigt bra förslag från HSB är vi alltså igång - på riktigt! Det känns helt sjukt men drömmar kan tydligen bli sanna.
 

4 kommentarer:

  1. Härligt att det löste sig och pinsamt av SEB. Där förlorade de två bra kunder. Skoj att det äntligen är på gång nu. Puss!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kommer ALDRIG rekommendera dem till någon. Men skönt att vi är på gång nu! Puss!

      Radera
  2. Åh vad kul, stoooooort grattis!!!:D:D:D:D

    SvaraRadera