lördag, september 07, 2013

Lördagsbus

 
Vi började dagen med frulle hemma men den skulle vi hoppat över. När vi kom ut till ranchen dröjde det inte länge innan det serverades brunch! Gott men tack vare frullen hemma orkade inte magen riktigt lika mycket som ögat ville haft.
 
Sen blev det häng i några timmar & en massa hundbus. Ernzt & Franz gjorde sitt bästa för att trötta ut Hilda och lyckades till slut men då ska tilläggas att hon var i skogen på morgonen & sprang också. Det är galet vad mycket energi den hunden ha. Köp aldrig en finnstövare om ni inte är ute efter en F1 hund!! Mellan varven la jag spår till båda pojkarna. Franz fick börja med sitt allra första spår. Matglad som han är tog han gärna upp jakten på korven matte hade placerat ut i spåret. Första meterna letade han bara korv men sen sa det Pling! å polletten trillade ner. Noggrant och med näsan djupt i spåret sniffade han sen rätt på belöningen som var en boll. Å med gigantiska bollintresse han har var den såklart den bästa belöningen!
 
Ernzt som spårat en del innan fick ett längre spår med fler vinklar men inte så långt, det är en stund sen han också spårade nu. Han vet vad han ska göra men eftersom han har födointresse noll är det lite svårare att motivera honom med korven. Däremot bollen i slutet gillar han. Ska minsann försöka spåra lite nu. Det kan ju Ernzt göra även om han inte är helt hundra än (även om man undrar hur ont han faktiskt har med tanke på bilderna & buset?!).
 
Innan vi åkte hemmåt fyllde vi bilen med saker. Imon bär det nämligen av på loppis på Tyrolen i Blädinge. Mellan 9-16 är det öppet så har ni inget annat för er kom gärna dit. Veteranmarknad & jätteloppis står det på hemsidan & det kan väl vara ett trevligt söndagsnöje?!
 




Nu ska vi köpa hämtmat & gotta ner oss i soffan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar