tisdag, november 12, 2013

Sjölyckan

Där bilarna står går grusvägen som förr i tiden gränsade till sjön.
Adressättningen gick snabbare & smidigare än vad man kunde vänta sig. Ett mail till ansvarig på kommunen med vårt önskemål & vips så var det inlagt och klart. Bekräftelse kommer med posten.
 
Eftersom fastigheten är nybildad & ligger utanför detaljplanerat område får man själv välja/önska adress. En liten lyx tycker jag. Det är minsann inte alla som får möjligheten att välja vilken adress de vill ha men bara för det är det inte enkelt.
 
Vi försökte tänka på omgivningen & vad de andra fastigheterna runt omkring har för namn & kan vi få något i samma stil? De allra flesta i krokarna heter något med Sjö. Sjögård, Sjöanäs, Sjötorpet osv. Förr, för ett hundratal år sedan, gick sjön ända fram till vägen från vilken vi kommer ha vår infart. Bakom vår fastighet ligger en åker omringad av skog. Som så många andra sådana åkrar kallas den för Lyckan. Så, vi slog ihop Sjö & Lyckan å vips så hade vi adressatt Sjölyckan. Det känns som ett bra namn och jag hoppas & tror verkligen vi kommer trivas där när vi väl får flytta in.

Bakom vårt ligger Lyckan som skymtas här, en
åker omringad av skog.

2 kommentarer: