måndag, november 11, 2013

Adressättning

 
I fredags fick vi hem alla papper gällande avstyckningen. Fastigheten är äntligen registrerad!
Efter att Lantmäteriet har gjort sitt måste det gå 4 veckor för överklagande om någon skulle vilja göra det. Därför har det dröjt tills nu.
Så hela akten gällande avstyckningen har vi fått, fastighetsbeteckningen är klar men tro inte att man får lagfart automatiskt. Nej, den måste man ansöka om också. Så nu har vi en avstyckad, nybildad fastighet men ingen lagfart på den.
I samma bibba med papper kom ett meddelande från kommunen  gällande adressen. Eftersom det är en nybildad fastighet, utanför detaljplanerat område får vi själva välja vilken adress vi vill att stället ska ha. Vilken förmån va??
Jag har meddelat vårt önskemål till rätt person idag & vi hoppas vi får ett svar snart så är även den saken klar.

Det sjuka i hela det här är att ju fler saker som klaras av, desto fler saker kommer till. Det är ofantligt mycket pappersarbete och jag förstår att de allra flesta som bygger hus gör det en gång och sedan aldrig mer. För det är minsann ett jättejobb att bara få sätta spaden i backen! Förmodligen slipper man massor av det här jobbet om man väljer att bygga med en husleverantör så då får man välja vilket man vill. Lägga på ett antal hundratusen eller ta pappersjobbet!? Vi valde pappersjobbet.... Nu hoppas vi bara att vi snart kan få börja så åtminstone plattan kan påbörjas snart. 

När adressättningen är klar kommer kategorin här ändra namn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar