torsdag, mars 27, 2014

Jamen det händer jue

Makadamm på plats där huset ska stå.

Även där förrådet ska byggas är det förberett för grunden nu.
Jamen nu händer det faktiskt.
Det är förberett för grunden med makadamm och för grävt för rören under där grunden blir. I nästa vecka kommer materialet till grunden så nu böjar det minsann hända lite. Vi hoppas och håller tummarna för att allt det tröga gjort sitt nu och att det faktiskt kan få flyta på lite. Det hade vart gött!

Åh vad jag längtar längtar längtar tills man ser att det faktiskt ska stå ett hus där. Vårt hus. Vår dröm. Å inte minst vår idé, in i minsta detalj. Wow, när man tänker så inser man vilket jätteprojekt det här är. Men vi är redo, å vi ser så mycket fram emot att låta entreprenörerna bygga fram verkligheten av drömmen.

Den första leveransen av fönster/dörrar kom idag också. Nio fönster av totalt 24 fönster, en altandörr, en glaspardörr, en ytterpardörr och en vanlig ytterdörr. Resten kommer om ungefär en månad, i god tid för att snickaren ska kunna få dem på plats när det passar dem.


Sneak-peak på fönsterna vilka
vi fick en första leverans på idag.


2 kommentarer:

  1. Jag har kanske frågat innan, jag minns inte, vill du hänvisa till ett blogginlägg i så fall eller förklara?:) Eftersom vi är lite i samma situation som er:)
    Era fönster, vad valde ni och varför? Material mm:)

    SvaraRadera
  2. Jag minns inte heller om eller att du frågat. 😊 Iaf var min tanke hela tiden att vi skulle ha sidohängda träfönster. Jocke ville ha aluutsida för att slippa underhållet vilket jag eg kan förstå. Iaf tittade på massa olika alternativ och priserna är många gånger helt hysteriska. Skulle vi valt ett kännt märke hade vi fått betala dubbelt upp mot vad vi gör nu & ändå inte fått dem precis som vi ville. Nu blev det sidohängda till slit eftersom vi hittade ett alternativ till alla stora tillverkare för ungefär halva kostnaden får vi dem i detalj som vi vill med trä på båda sidor & alu emellan. Med allmogeprofil på insidan för den rätta känslan (som jag hela tiden tjatar om) & på millimetern måttbeställda. Vi köper dörrarna på samma ställe också & totalt sparar vi nästan 150 000 på bara fönster & dörrar mot om vi skulle köpt dem där vi hittat inspirationen. Värt att kolla runt alltså. Å visdt är det lite mer jobb med trä men det är mer gediget också...precis som de feäasta spröjsen som den blev, jag ska föralltid putsa fönsterna utan att gnälla iaf... 😉

    SvaraRadera