söndag, maj 04, 2014

Helgens bravader

Igår lämnade vi hundarna hos familjen på Brunkullavägen med matlådor och resesängar för att själva dra till Vimmerby på 30-års galej.
När vi kom fram installerade vi oss i stugorna på Astrid Lindgrens Värld (riktigt lyxigt att kunna inkvartera sina långväga gäster i egna små stugor där!) och svidade om till partyoutfiten. Tyvärr fastnade varken stugor eller outfit på bild. Jag måste bli bättre på att använda kameran...
Sen boundade vi lite med våra stug-grannar innan vi fick skjuts upp till festen.
Där bjöds på smarrig välkomstbål innan det serverades en god middag med helstekt kotlett och potatisgratäng, hembakat bröd, rödvinsås, vitlökssås och sallad. Gott att dricka fanns det också! Ett gäng mer eller mindre inövade tal och sångnummer hölls under kvällen och först vid halv 12 intogs efterrätten och kaffet. Sen dansades det loss och det här sällskapet var inte i säng förrän runt halv 4, efter en ganska imponerande promenad tillbaka till stugbyn.
Idag samlades övernattarna i en av restaurangerna i parkenför en brunch innan vi skingrades efter en minnesvärd helg med firande för en fin vän. Tack snälla Martina för all den goda maten, drickat, den trevliga festen, det fina boendet och den smarriga brunchen!
 
Innan vi styrde hemmåt för att plocka upp killarna igen löste vi ännu en sak i hus-pusslet, ni ska få se!
Killarna plockades upp hos en lyrisk familj i eftermiddags, de hade skött sig exemplariskt och både ätit, sovit och busat loss. Jag har blivit mms-bombad med så många fina bilder på killarna i helgen men favoriten är den här nedanför, det är så man blir lite rörd när den lille pojken (Axel) å hunden (Ernzt) promenerar genom det fina gröna. Att pojken varit lite halvrädd tidigare syns inte ett endaste spår av nu. När vi hämtade hundarna sa han att Franz är hans bästa vän. För att sen ändra sig och säga att Ernzt är hans bästa vän. Å sen ändrade han sig igen och sa att dom är båda två hans bästa vänner! <3 Mamman avslöjade också att han bett om att de skulle fråga om han inte kunde få dem. Söte! Vi vill nog behålla våra killar men det är ju bra att ha ställen man kan låna ut dem till om man skulle behöva mer hundvakt en annan gång. Så vi kom överens om det och så fick båda hundarna varsin teckning med sig hem. Resten av dagen har hundarna sovit stenhårt men nu är det dags att gå ut på en kvällspromenad och sedan ladda om för en ny vecka med nya utmaningar!
 
Äkta vänskap!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar