tisdag, augusti 26, 2014

Mest bygge och lite nöje

Här bygger vi på.
Hundhuset är i princip klart, bara lite lister kvar och sen elen som ska dras. Skönt.

Vi har börjat på carpoten/förrådet. Väggreglarna är uppe, imorgon kommer takstolarna och på torsdag lyfter vi dem på plats. Sen ska det spikas råspont och taket ska läggas. Det rullar på.

Snickarna jobbar på med huset och rörmokaren kan komma när som helst nu liksom plåtslagaren som ska göra sitt sista. Den första reglade inneväggen (bortsett från den bärande väggen nere) sattes upp idag men jag hade såklart glömt kameran....typiskt. Får försöka komma ihåg den imorgon!

Jag har till bringat en stund i skogen både igår och idag och fått med mig några liter kantareller hem. Gott!
Hundarna och jag försöker få till en stund i fårhagen i alla fall varannan dag, ibland varje. Franz är så fin! Lyhörd och vänster/höger sitter bra nu. Ernzt är bättre men jag tycker att han faller tillbaka lite ibland. Han var bättre idag än igår men han har fortfarande lite bråttom. Vi jobbar på i alla fall!När han väl går som han ska är han jättefin men instinkten väger lite tyngre än mattes ord tydligen. Haha!

I söndags var vi i Blekinge och tittade på IK2 tävlingar. Franz fina pappa Wille tävlade och det var riktigt kul att se honom och han duktiga matte Elisabeth. På lördagen placerade de sig tvåa & på söndagen var de trea, grymt bra resultat. Vi säger såklat grattis till fina resultat!
På måndag ska vi åka till Öland och träna med dem, ska bli så kul! (& jag ska komma ihåg att ta med kameran!)

Nu blir det sängen, att ha semester är minsann ingen dans på rosor, så här trött har jag inte varit på länge. Däremot mår min rygg bättre än på väldigt länge. Uppenbarligen är det bättre att skyffla grus och måla tak än att sitta still på ett kontor.

2 kommentarer:

  1. Hundgården, vi ska bygga en med:) Om du vill får du gärna beskriva hur ni gjort och tänkt, kan vara fint med lite tips och råd för oss :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart Bosse sdka ha en hundgård!
      Vi tog ju i ganska rejält med måtten, för att ha yta tillgodo om det skulle bli en hund till senare. I alla fall byggde vi en liten friggebod, som är fullisolerad, kan man kalla det, 10 kvm och gjorde en rejäl hundgård utanför på 36 kvm med två luckor innifrån och ut. Det kommer att gå att dela av både inne i huset och ute om man skulle behöva. Ett ganska påkostat bygge för att vara ett hundhus, man klarar ju sig med en rastgård och en liten koja om de bara ska vara där på dagarna. Kolla Jordbruksverkets hemsida innan bara med tanke på måtten, vad som krävs och om ni tänker att ni nån gång kanske ska ha en hund till, ta i ordentligt så ni inte står där sen och måste göra om från början utan enkelt kan lösa det utan större ingrepp då. =) Kram!

      Radera