tisdag, februari 24, 2015

Sushimaking en måndag

Igår var vi några från jobbet som möttes upp vid Izakaya Moshi.
De har egentligen stängt på måndagar men kan öppna upp för sällskap som vill lära sig lite mer om den japanska matkulturen då.
Vi fick lära oss att göra två olika sorters maki med valfria fyllningar i. Vi testade att göra nigiri och fick också prova på att göra gyozadumplings med fläskfärs som vi själva fick krydda. Dumplingsen stekte vi först och sedan ångades dem. Riktigt roligt och en trevlig grej att göra tillsammans. Stämningen var god och konstigt hade väl varit annars när det var partyfixarna från jobbet som var där.


Som avslutning fick vi äta av all den goda maten! Och det blev verkligen massor av mat! Ungefär 20 maki, 3 nigiri och ungefär 15 dumplings per person. Mycket mat blev det! Och matlåda fick vi med oss hem också!


Ett tips till er som vill göra något tillsammans och samtidigt njuta av riktigt god mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar