onsdag, juli 08, 2015

Att bli med trädgård

Ja som rubriken säger så är det äntligen dags för oss att bli med trädgård.
Idag började de med grovplaneringen, imon ska det vara förberett och klart för gräsmatta och på fredag börjar de rulla ut gräset. För vi valde rullgräs. Visst blir det lite dyrare men med två hundar som man annars ska hålla koll på känns det som ett jäkligt smidigt alternativ. Att slippa hålla koll på att hundarna inte springer i den nysådda matjorden å en stor fördel, en annan är att gräsmattan kommer att kunna användas i år. Det ser jag fram emot!!
Kantstenen har landat här hemma också och det blir huggen granit, så himmelens snyggt! Plattorna runt huset har vi dock inte bestämt än och altanen får tills vidare bestå av grus men det kommer gå att sitta där och äta å fika också (precis som det gjort hittills) så det är ändå okej.

På sikt ska det ner lite rosor (den enda rabatten som är självskriven är en ca 20 meter lång rosenrabatt), syrener, fläder, äppelträd, krusbär, pioner, vinbär och magnolia också i jorden men vi tar det efterhand. Man kommer på saker under tidens gång också som man vill ha. Medans andra saker är självskrivna, som pioner, jag älskar dem! Har ni några favoriter i era trädgårdar eller något som ni skulle vilja ha? Kom gärna med tips och idéer!!

Vi känner av hur det blir med gräset nu i alla fall innan vi trycker ner fler saker i backen. Å vi har ju ingen panik, 30-40 år till ska vi bo här har vi tänkt & på den tiden kommer vi ändå haft tid att njuta av allt det där goda och doftande!

Norrsidan, här blir det inte så mycket gräsmatta.
Baksidan får ungefär en tredjedel av all gräsyta.

Södersidan får den största gräsytan - med all rätt!

Bakom förrådet gräver vi ur lite extra för ett land i söderläge.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar