onsdag, augusti 26, 2015

Paj på nygammalt sätt

Igår provade jag något nytt. Eller ett gammalt recept med en ny touch - plommonpaj!

Jag gjorde som jag brukar men skruvade lite och la till kardemumma. Jag gjorde dem i portionsformar men det funkar ju såklart att göra en stor paj istället. Såhär ungefär:

20-25 plommon
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 dl socker
100 gram smält smör
1 dl sirap
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk malen kardemumma
potatismjöl

Dela plommonen på mitten, plocka ur kärnorna och dela varje halva i två skivor. Lägg i formarna eller formen om du gör en stor en.
Blanda vetemjöl, havregryn, socker, smör, sirap, vaniljpulver (funkar säkert med vaniljsocker också) & kardemumman. Det ska absolut inte bli torrt utan kladdigt så blir det torrt, smält lite smör till och häll i!
Strö lite potatismjöl över plommonen och lägg degen över.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter. Pajerna ska få lite färg, plommonen ska bubbla och degen ska liksom smälta ut lite.

Servera ljumna med lättvispad grädde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar