tisdag, augusti 18, 2015

Väder, träd & stängsel

Äppelträd hos föräldrarna

Åh vilket väder vi har fått va?
Nog för att jag lider lite med alla er som hade semester i juli & inte fick så många solstrålar på era näsor men jag njuter mer av solen nu. För min del passar det alldeles utmärkt med sol & värme först nu i augusti.

Vi har börjat spåna lite på vad vi ska plantera i trädgården & en del ska planteras redan nu i år. Annat ska det förberedas för nu & sen planteras först till våren, rosorna till exempel. Det vi ska plantera nu i höst är bland annat vinbär, både svarta & röda, men också fruktträd. Äppel i första hand. Men jag vet i tusan vilken sort man ska välja. Har ni någon äppelsort i er trädgård som ni tycker är ett måste att ha? Vad är det för sort? Det är lite lurigt eftersom de flesta sorter inte pollinerar sig själva & man därför måste välja två som pollinerar varann.  Om man inte väljer ett familjeträd såklart.

Vi har för tillfället fullt upp med att sätta stängsel hemma. Det tar lite tid när man har en liten & får jobba i omgångar och bara på kvällar men det ska nog bli klart i tid! Ni ska få se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar