måndag, augusti 10, 2015

En dag av alla

Måndag igen. Det vet jag för pappan i huset jobbar.
Annars ser dagarna ganska mycket likadana ut. Så länge sommaren, som äntligen kommit, är kvar tänker jag vara lite slapp och ineffektiv. När solen och värmen försvinner ska jag effektivisera livet men tills dess njuter jag av att mina dagar går ut på att hålla lille herrn nöjd och försöka få en liten stund i solen varje dag. Man mår bra av det och det gäller att ta vara på de få tillfällen man får.

Det händer mycket med minimannen nu. Han ler, skrattar ibland och spexar ordentligt när han är på det humöret. Sedan en vecka tillbaka sover han hela nätterna, från ca 22.30 med en kort stoppa-in-nappen-vakna-stund vid 3-tiden. Sen somnar han om och sover till 5 ungefär. Då äter han, lattjar lite och somnar sen om till halv 9. Rätt gött om ni frågar mig! Han har hittat händerna och suttar mer än gärna på dem om inte nappen finns tillgänglig. En riktig nappunge är vad han är!
Han äter som en häst, eller i alla fall som en fyramånaders, trots sina knappa 2 månader, och är sedan vi gick över på enbart ersättning väldigt nöjd & glad för det mesta. Harmonisk liksom. Växer gör han också och BVC sköterskorna vi träffat de sista gångerna är minst sagt imponerade av hans spikraka så kallade kurva. Han gurglar och svarar när man pratar med honom och men pratar på rätt friskt när han ligger i gymmet också nu.
Den där bebisbubblan som alla pratade om kanske börjar infinna sig även här. För från början kände jag inte av den speciellt. Det var inte så rosaskimrande som alla ville få det till innan. Men nu. Nu njuter vi i fulla drag och är både nöjda och glada, alla tre!

I lördags var vi på kusin Ebbas namngivning. En fantastiskt fin dag i trädgården hemma hos familjen på Hammaren. God mat, massa människor och lilla fröken överröstes med paket och kärlek. I gästboken fick alla skriva en hälsning och till hälsningen ska det sedan fyllas på med foton på alla gäster. Foton som jag fick äran att ta (utom på oss själva då som lilla sis tog) och det blev många bra och roliga bilder. Minnesvärt!

Vi får väl se om vi ska ha något liknande och när i så fall. Dags att börja planera det snart om det ska bli något. Något traditionellt dop blir det inte i alla fall.

Jag, minimannen och pappan i lördags!

2 kommentarer:

 1. Vilket fint kort på er!! Nu vill vi snart ses igen! Det verkar ju ha hänt jättemycket med det lilla knytet och jag saknar er! Puss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja det vill vi också. Vi hörs på mess om en dag! Puss!

   Radera