onsdag, november 28, 2012

Mintkyssar

En annan favorit med mint och choklad, förutom Mintkakorna, är Mintkyssar.De här är till skillnad från Mintkakorna en anings mer avancerade men de är så snygga att det är en fröjd att bjuda på dem!
 
 
4 dl florsocker
1 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit
5-6 droppar pepparmyntsolja
75 g mörk blockchoklad

Koka socker, vatten och ättiksprit tills lagen håller trådprovet (avsvalnad lag mellan tumme o pekfinger ska kunna dras ut till en tråd). Häll sockerlagen i en skål och tillsätt pepparmyntsoljan när lagen kallnat. Arbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och ganska fast. Placera skålen över vattenånga o rör tills massan blivit seg och tjockflytande. Klicka ut den på bakplåtspapper med 2 teskedar. Låt stelna.
Smält chokladen över vattenbad och garnera varje kyss med en klick smält choklad. Vi piffar alltid till våra lite extra med en silverkula (finns bland strössel i mataffären) också! Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar