tisdag, mars 19, 2013

Att bygga en dröm

Som jag nämt vid ett par tillfällen innan har vi fått chansen att köpa en bit mark strax utanför stan. Det är något vi båda drömt om att få göra länge men att få köpa mark är inte helt lätt. Tomter släpps med jämna mellanrum även utanför stan men då är det oftast flera tomter på liten yta. Vi vill ha en markbit, inte en tomt, utan att ha grannar precis inpå (då kan man lika gärna bo i stan) och då blir det genast svårare. Nu har vi i alla fall fått chansen och vi räknar, ritar och förbereder för att förhoppningsvis kunna bygga vår dröm.

Vi vet vad vi vill ha för hus så vi har ritat planlösningen själva. Det är inte helt enkelt att få ihop den när man vill ha stora rymliga rum och ändå inte för stort men nu tror vi att vi är i hamn. Att man dessutom ska tänka på saker som vart rökkanaler kan gå, hur man placerar toaletter & kök med avlopp och vatten för att det ska bli så effektivt som möjligt men ändå med en planlösning som fungerar är inte helt lätt. Vi har vissa krav som vi tagit fasta på så som glasveranda med dubbeldörrar, en stor tvättstuga/groventré med en särskild hunddusch och exteriören på huset. Det är galet mycket att tänka på och när man ska bygga måste man lägga ner mycket tid på pappersarbete innan man ens får ett okej på att det kommer att bli verklighet.
Där är vi inte riktigt än men jag tänker att jag ändå ska försöka guida er på vägen fram till ett förhoppningsvis färdigt hus.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar