tisdag, maj 28, 2013

Hundjobb


Efter en mysig förmiddag med promenad & kaffe i Alvesta och såklart lite snicksnack med Ebbe, knappt 11 månader, styrde pojkarna & jag kosan mot Risinge.
 
På vägen dit köpte vi med oss smaskiga räkbaguetter till lunch och vi började med att äta dem när vi kom fram. De andra var redan på plats sedan en stund så det passade fint att börja med lite lunch. Sen blev det träning! Franz fick träna på att titta på och Ernzt på vallningen. Det gick rätt hyfast med tanke på hur löpvilliga baggarna var. När vi väl fick ut dem ur skogen var Ernzt rejält trött men andra rundan gick det fint. Efter lite påminnelse och förstärkning av duet gick han lugnt å fint, rakt mot djuren. På torsdag kör vi igen, då hoppas vi att han kommer ihåg vad vi gjorde idag!
 
Franz är publik

Om man jobbar hårt får man världens
längsta tunga!
 
Alaska hjälpte till att ta fram fåren andra rundan.

Fina Alaska blev gul av alla maskrosor
(det blev Ernzt också men det lyckades jag inte fånga på bild)
Lite mat har landat i magen, Jocke gav sig precis ut på en skidtur (ja, du läste rätt -skidtur! ...rullskidor...) och det goda till kaffet står i ugnen. Imorgon är det jobb som gäller och det känns helt okej även om det hade vart gött att få vara ledig då också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar