Den bästa krämen enligt mig är jordgubbskräm! Jag gör den på farmors gamla recept.
När man frågar farmor om ett recept säger hon, en näve av det, en nypa sånt & en skvätt av det där. Inte så lätt alltså att kunna printa ner det men här är det i alla fall.
600 gram jordgubbar, delade i bitar
8 dl vatten
5 dl outspädd jordgubbssaft (farmor använder såklart sin egengjorda, jag använder Önos)
6-7 msk potatismjöl
Ta undan 1,5 dl av vätskan och koka upp resten.
Lägg i jordgubbarna och låt småkoka ca 5 minuter. Blanda resten av vätskan med potatismjölet. rör runt hela tiden.
Häll mjölblandningen i en fin stråle i koket och rör hela tiden (annars blir det klumpar). När du fått i allt, rör en stund till och sedan då och då. När det börjar koka, vid första bubblan, ta av från värmen och låt svalna under lock.
| Koka vatten, saft och bär ca 5 minuter |
| Rör då och då efter att du hällt i mjälblandningen |
| Nu ska den bara svalna också. |
| Ät krämen medans den fortfarande är lite ljummen tillsammans med kall mjölk. |
Åå den är ju bara så galet god! Kom ihåg när vi blev bjudna på den av dig förra året :) Puss!
SvaraRaderaJag tänkte på er när jag gjorde den å hade tänkt att vi kunde kommit ut med den men vi tar det en annan gång! Hoppas du mår bättre idag & att Lilleman snart tittar ut! Puss!
Radera