tisdag, augusti 20, 2013

Ett steg i rätt riktning

Ska vår dröm bli verklighet?
Igår kväll träffade vi alltså en av byggfirmorna vi fått offert av på huset vi ritat och tänkt bygga. Om allt går som det ska och pengen landar på den rätta.
Firman är en liten firma som varit igång några år och gjort ett antal hus från grunden utöver de mindre jobben de gjort åt ännu fler kunder. vi har bara hört gott hittills och deras offert är den som är mest intressant så långt.
Vi träffades hemma hos en av killarna och tydligen är han gift med en före detta kollega till mig från tiden när jag jobbade inom restaurang. Oväntat men roligt såklart!
Vi gick igenom de ändringarna vi tänkt oss och vi fick lite tips på vad vi ska tänka på, oavsett om det blir dem eller någon annan firma som bygger. Sen tog vi bilen och körde en runda för att kika på några av de husen de byggt. Många i modern stil men något i gammal också. De var lätta att ha med att göra och verkligen villiga att lyssna på våra önskemål men duktiga på att komma med sina egna synpunkter och erfarenheter också.

Mötet kändes bra och förhoppningsvis kommer den nya offerten ganska snart. Nu är det bara att hålla tummarna att det landar där vi tänkt oss. Vi väntar på ännu en offert och har ytterligare en som vi ska kika lite närmre på så det är en del jobb kvar innan vi kan bestämma oss för vilken firma som ska få förverkliga vår dröm.

4 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna att drömmen blir sann, snart! Å du, ni är såå fina på kortet. Framkalla!! Puss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen för hållna tummar! Å tack, kortet kanske man skulle framkalla. Puss!

      Radera
  2. Jag håller tummar och tår! :D

    Hur lång tid räknar ni med att det ska ta från första spadtaget tills ni kan flytta in? Jag antar att ni gör lite själva, och flytta in kan man väl säkert göra när nästa allt är klart? (vi flyttade iofs in innan toan var klar, det var en upplevelse jag inte gör igen ;) )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nina!!
      Alltså, tanken är ju spadtag i höst, avstyckning, bygglov och grund och sen kör själva bygget igång i vår. Flyter allt så blir det väl inflyttning ungefär vid den här tiden eller lite senare nästa år.
      Visst kommer vi göra lite själva och förmodligen kommer inte allt vara klart vid inflyttning men det mesta. Något rum kvar att lägga golv i och tapetsera men hela nedervåningen och alla våtutrymmen ska vara klara innan vi flyttar in. Sen har man ju trädgård å sånt också att dona med så det finns nog att göra så vi klarar oss en stund tror jag. ;-)

      Radera