söndag, augusti 18, 2013

Fem månader

Idag blir Tok-Franz  fem månader. Galet vad tiden går. Ändå känns det nu som vi alltid haft honom.
 

Alltid redo för bus!
För er som inte träffat Franz ska jag berätta vem han är.
Franz är en border collie som verkligen kan det här med att leva i nuet. Visst är han valp fortfarande men han är väldigt närvarande och i nuet hela tiden. Han är konstant glad. Hela tiden går han på hög växel, om han inte sover. Även om han ska mysa & kela gör han det med full gas. Han pussar frenetiskt, kryper närmare och närmare, viftar med en tass (eller två), reser sig upp och kastar sig ner igen samtidigt som han siktar in sig på ett öra eller en näsa. Så myser vi här alltså.
Franz är en ganska ljudlig hund. Jämfört med Ernzt (halvbror med samma mamma) som aldrig säger något pratar Franz mest hela tiden. Om han har tråkigt, om han har roligt, om han blir rastlös, om han leker, om han ser något som verkar otäckt, för att vakta trädgården eller om han helt enkelt bara känner för det.
Han är matglad och kastar sig över maten varje dag, liksom tuggben och godis som han ibland plockar ur munnen på Ernzt. Han skulle göra vad som helst för lite godis eller mat. Sånt är tacksamt som matte eller husse. Trots detta äter han inte upp katternas mat som alltid står på golvet, två gånger tog det innan han förstod att den maten inte va hans. 
Han är boll och pinngalen, och tro mig det är medfött, och han tröttnar aldrig. Han busar mer än gärna med sin rottweiler kusin Texas och stjäl bollen från honom eller jagar Hilda i timmar på trädgården i fullfart. 
Han har öron som står upp eller ligger ner eller har han ett av varje, det är lite olika beroende på dagsformen.
Han hänger gärna i en kind eller ett öra eller bara lite i pälsen på brorsan när man går promenader med dom på åkrarna och de får springa lösa (vilket de alltsom oftast gör). Eller kryper han upp nära Ernzt och sover.
Fåren är fortfarande lite läskiga och kossorna ännu större och såklart också lite mer läskiga. Han har dock på eget initiativ börjat vallträna, på katterna. Mix och Fräz är de som är mest utsatta och Fräz är den mest tålmodiga av dem eftersom han kan gå runt med valpen efter sig i ett par timmar.
Han gillar att bli buren även om han ibland inte har tid att vara stilla. När han är på myshumör kryper han upp på axeln och lägger huvudet längsmed nacken. Lägger man sig på golvet kryper han inte bara nära utan lägger sig gärna på en för att vara säker på att han är så nära som han kan vara.
Han är öppen i sinnet, lyssnar och vill vara till lags. Jag längtar tills vi kan börja träna på riktigt för den här lilla charmören kommer säkert bli en alldeles fantastisk träningskompis. Mjuk, öppensinnad och vill alltid vara till lags.
Tills dess ska jag fortsätta skratta högt åt honom varje dag, det är en rolig liten krabat och vi är så glada för honom!
Syskonkärlek
Just nu är han mest tandlös och tappade tre tänder bara igår,
snart kommer nya fina vuxen tänder istället!

2 kommentarer:

  1. Grattis söta Franz på 5 månadersdagen :) Kram Erika

    SvaraRadera