Som utlovat kommer här receptet på kokospannacottan!
Till 4 portioner behöver du:
3 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 dl kokosgrädde (eller kokosmjölk)
0,5 dl strösocker
Färsk ananas och 1 msk kokosflingor
Å såhär gör du:
Lägg gelatinbladen i vatten.
Blanda vispgrädde, kokosgrädde och strösocker i en kastrull. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem. Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Vispa ner de urkramade gelatinbladen i gräddblandningen. Häll smeten i glas för servering & låt dem svalna i rumstemperatur. Ställ sedan dem i kylen för att stelna, ca 3-4 timmar eller helst till dagen efter.
Innan servering:
Mixa färsk och riktigt mogen ananas så den blir slät. Häll "såsen" över pannacottan. Rosta kokosflingorna i en stekpanna.
Strö de rostade kokosflingorna på toppen precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar