söndag, oktober 20, 2013

Styrketräning


I fredags var Ernzt tillbaka hos Sophie på Häst & Hälsa. Tredje besöket där första blev av pga en dum hälta som kom & gick. Efter det första besöket släppte hältan och sedan har han inte varit halt. Toppen såklart. Vi gjorde återbesök efter ett par veckor och i fredags var vi där bara för att verkligen se till så allt fortfarande såg bra ut. Jag har inte haft anledning att tro annat men det kan vara skönt att kolla.
Ernzt fullkomligt ÄLSKAR att vara där. Första gången var han inte så imponerad men det vände till andra gången. Den här tredje gången knatade han in och bad direkt Sophie att börja. Det är så roligt att se. Han är dock inte skitlätt att behandla för han blir som en stor geléklump som inte alls vill sitta upp utan bara faller ihop i en liten hög. Vi skrattade gott åt honom och han är ju avslappnad iaf, det är det viktigaste för annars är det svårt att behandla. Lite massage, lite laser och sen avslutade vi på vibben. Han älskar vibben! Det finns ingenting kvar av varken svullnaden eller låsningen - skönt. Musklerna mättes och han är jämt och fint musklad om än lite snålt bitvis. Kan höra ihop med att han äter som en gammal höna och ofta petar i maten även om det blivit lite bättre på sistone.
Nu ska vi försöka träna upp lite styrka och därför har han fått en klövjeväska. Var 3-4 dag ska han gå med den. Max vikten få vara 5% av kroppsvikten, i Ernzts fall blir det 1 kg eftersom han väger 20 kg. Nu i början ska han gå med bara väskan, sen lägger vi i vikter, lika mycket på varje sida och börjar med 250 gram/sida och 5-10 minuter. Sen ska tiden ökas på.

För mattes skull ska vi tillbaka nån gång i början på nästa år och hoppas då att vi fått resultat. Franz kommer också få sin första behandling då. Jag har lovat att jag ska hålla i det här nu, varför kräva en massa av dem utan att checka av att allt är ok. När man ser hur mycket de uppskattar behandlingen blir man mer sugen på att fortsätta med den. Tips till er andra som har hund men också till er som har häst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar