söndag, januari 05, 2014

Rödvinsbakad stek


Det här är verkligen en succé! Har man en dag man ändå ska vara hemma, testa den här, den sköter sig själv och det är så galet gott!

Till 6 personer behöver du ca 1 kg kött.
Det går bra med högrev, fransyska, innanlår eller annan bit kött av nöt eller vilt.

Sätt ugnen på 125 grader och gnid in köttet med rikligt med salt & peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form (inte av plåt!) som bara är snäppet större än steken. Fyll på med rödvin till hälften och täck med folie så det sluter tätt. Låt steken stå i ugnen minst 7 timmar, gärna upp till 12-15 timmar.

Koka ihop en glace på 3 dl rödvin, 2 dl strösocker & 0,5 dl balsamvinäger. Glacen ska bli något trögflytande, då är den klar. Slå glacen över den färdiga steken.

Använd inte kniv för att dela steken utan dra/riv loss köttet istället. Servera med potatisgratäng eller rotfrukter i ugn. Magiskt gott!!

2 kommentarer:

  1. Ojoj, det här måste jag prova nån gång! Ser otroligt gott ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du gör rätt i! Jag hade kunnat äta den varje dag....mums!!

      Radera