söndag, januari 26, 2014

Snösöndag

Ernzt idag
Goddagens! Här har vi precis landat hemma efter en tur till Matilda på förmiddagen för lite vallning och en sväng till ranchen för lite fika & en skogspromenad. Snön faller från en grå himmel och det verkar inte alls som det vill som jag, bli mildare och snöfritt.

Vallningen då? Jo, nyttigt att komma på nya djur. Det syntes tydligt. Ernzt var väldigt lugn, avvaktande och tänkte mycket första rundan. Han höll rejält avstånd och kände på djuren innan han gjorde något. Fin! Andra rundan var han lite mer "som vanligt". Överarbetade och var lite tuffare. Men okej ändå. Vi tränade på att gå fram, rakt mot djuren och han tycker det är jobbigt, han går hellre runt, i alla fall om han får bestämma själv.
Franz däremot går rakt mot djuren och tycker det bara är dumt att gå runt. Han matar på, lugnt & sansat, rakt mot djuren som går förbi mig och vips så har Franz också knallat förbi. Jag måste hitta stopp-knappen. Det känns i alla fall skönt att han är så lugn, hela tiden, han rusar inte eller blir dum utan matar på, i samma tempo hela tiden. En start & stoppknapp och för att lyxa till det ett verktyg för att sänka/öka farten hade suttit fint. Men det kommer. Djurkänslan är det i alla fall inget fel på!

Nu ska vi värma till oss & sen ska vi åka till Hammaren o tigga sällskap ikväll.

Franz idag

2 kommentarer: