onsdag, mars 19, 2014

Kursdag 2

Franz spanar på fåren
Så var kursdag två också över.
Jag är inte mindre förkyld eller mindre trött men väldigt nöjd. Med båda mina killar! 
 
Ernzt har fått jobba mest idag också, med all rätt. Den lille herrn blir trött mycket fortare och han svarar så väldigt bra på övningarna så vi lägger mesta krutet på Ernzt som inte ska lära utan lära om och bryta gamla invanda mönster.
 
Vi har tränat som vi gjorde igår, fösning balanserat bakom djuren utan att tänka runt. Med väldigt bra resultat. Jag har linan på för att enkelt kunna korrigera snabbt för att minska felen och få honom att göra rätt mesta tiden. Särskilt med tanke på det gamla invanda som ska brytas känns det bra. Han är fin, lugn och mottaglig. Vi befäste pressen i början på dagen och jag kommer antagligen få fortsätta göra det ett tag. Allt för att sedan under resten av dagen kunna jobba lugn och sansat.
det har gått riktigt bra idag också och det känns skönt att höra att vi är på rätt väg men att vi har några månaders jobb framför oss där vi ska traggla samma saker. Går allt som det ska kommer även det andra falla på plats när vi fått bort de gamla beteendet. Han har föst, jag har lagt honom ner, mjukt, lagt press och skickat runt. Lagt honom ner & låtit honom gå fram. Så där har vi hållt på. Vi avslutade dagen med en stunds eget arbete där vi kollade av att vi tvåbenta var med på noterna och vet vad vi ska jobba med och hur. När jag trodde jag var klar var det tydligen dags för ett hämt. vet inte exakt hur långt men i runda slängor 80 meter kanske!? Jag la press och skickade honom. Han gick ut så jävla fint och gjorde ett lugnt upptag där jag kunde lägga honom ner för att sen få upp honom på benen igen. Ligg ner, mjukt å fint å sen var vi nöjda. Eller jag i alla fall....Ernzt tyckte inte alls att vi var klara.
 
Franz då. Han fick gå ett pass idag också. Vi kollade av att pressen satt sedan igår, det gjorde den. Sen la vi press & så fort han släppte djuren fick han gå, runt, mjukt och fint. Han är lite tajt när han ska plocka upp dem men det kommer. Vi tränar på pressen och tempot nu, inget rusande och en mjuk fin inställning. La honom ner, tog fram honom och la honom igen. Duktig kille! Utmaningen för mig blir att vara mjukare med Franz som ju inte har en massa gammalt som ska bort och dessutom inte bär på samma bubbla som han kryper in i som Ernzt. Vi avslutade med att påbörja fösningen, samma övning som med Ernzt, gå bakom djuren, inte rusa, mjuk och fint. Sådär ska jag hålla på en stund nu. en sak i taget & bygga en stabil grund.
 
Riktigt roliga två dagar som gett mycket, inte minst självförtroende för mig. Skönt att veta att man är på rätt väg, med båda, och att man jobbar på rätt sätt med dem. Jag vet också hur jag ska fortsätta framöver.

Vi fick också se ytterligare en halvbror till Franz och det var roligt, de är lite lika. Ska bli spännande att förhoppningsvis få se honom arbeta framöver också, vilket vi inte fick idag då han bara var publik.
 
Nu ska vi gå en liten runda innan vi kryper ner för att återigen försöka sova bort förkylningen och ladda om för sista dagen imorgon. Imorgon kväll kommer dessutom hussen i huset hem & det ser vi såklart fram emot. Men först en god natts sömn och en förhoppningsvis givande kursdag ytterligare i fårhagen.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa om er träning! Verkar ju gå hur bra som helst :) Kram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det går ganska bra i alla fall. =) Har fått massor av tips som jag kan jobba vidare med & det känns bra. Förhoppningsvis får du ju se snart också =) Kram!

      Radera