måndag, maj 19, 2014

Mera träning

Igår var det kurs-time igen. Kul!
Franz gick ganska många men korta rundor. Lite het på gröten, framförallt i början. Nu är det dock dags att börja sätta kommandona helt, höger, vänster och är det ligg så ska det minsann liggas ner. Däremot ska jag försöka att inte lägga honom hela tiden. Han är öppen och fin så det räcker med att grymta till på honom så skärper han sig.
En film blev det också. Detta är sista passet så han är lite trött, då går det gärna lite fort. Men här går han faktiskt på både mitt höger & vänster utan att jag pyschar honom först (även om det inte hörs eftersom jag lagt på ljud så ni ska slippa höra blåsten och hundarna som skäller....). Vi jobbade mycket med hörnen och att han ska ta mina kommandon idag. En minut in trodde jag att fåren självmant skulle glida upp i hörnet igen men det gjorde dem inte...om det ser förvirrat ut. Å ca 2 minuter in lyssnar han inte alls...trötthetstecken. Men annars är jag nöjd!


 
 
Ernzt fick gå några rundor han också efter kursen. Inte helt galen idag men alldeles för högt tempo & inte alls sådär öppen & fin som han faktiskt KAN vara, även om han långt ifrån alltid är det.
Andra rundan bättre än första.
När alla var klara smet han dock in i hagen igen när mamma I vallade med gamla Yenni. Ojoj, mamman blev inte glad. Så lille herrn fick sig en uppläxning som heter duga! Välförtjänt! Sen tragglade hon lite med honom & fick säga till honom flera gånger ordentligt efter det. Sen lyssnade han rätt bra. Så, nu ska jag inte köra honom på ett tag (om jag kan hålla mig) utan istället låta mamma I göra det. Jag tror att vi har lite för mycket gammalt som ligger och gnager just i vallningen och därför blir det så väldigt mycket svårare nu när vi har lärt oss så mycket mer. Det gamla kommer liksom ikapp. Det allra bästa hade varit om han kunde fått bo hos någon med får (eller kor) ett tag, en vecka eller två i alla fall, längre kan jag nog inte klara mig utan honom, å inte Franz heller... Då kunde han få jobba varje dag, rensa skallen och förhoppningsvis få lite ordning i sitt liv så när vi ses igen skulle vi kunna börja om lite. Men vi börjar med att mamma I testar & kör honom å jag helt enkelt håller tyst. Jag vet inte om det är en lösning men annars känns lösningen mest som att låta bli och valla med honom & det känns inte som en bra lösning. Han älskar ju att valla! Inte för att det inte går utan för att jag tycker det är mindre roligt för varje gång jag måste trycka till honom. Särskilt när Franz är så öppen och fin. MEN!! Jag skulle ALDRIG kunna lämna bort honom för gott, då får vi helt enkelt skita i att träna ihop bara. Sen kanske det kan bli ändring tills nästa år, när vi har egna får att traggla på - varje dag!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt med film! Det har ju hänt MASSOR!! Vad duktiga ni är! :D

    Tråkigt att det känns så jobbigt med Ernzt just nu, jag har ju sett hur fint och lugnt han kan gå!! Du skulle kunna prata med Louise om hon kan ha honom nån vecka på jobbet....

    Kram!!


    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Han är så fin å jag är så glad för honom!

      Det är lite trist med Ernzt...jag har lagt så mycket tid & energi på att försöka få det att funka & ibland går han verkligen HUR fint som helst. Men så plötsligt är vi tillbaka på ruta ett igen. Ja, det kanske hade varit något....eller kanske det finns nån på Öland som vill förbarma sig över honom en stund. ;-) Vi får se men jag ska försöka låta bli att köra honom på ett tag nu iaf & låta någon annan göra det.
      Hoppas vi ses snart! Kram

      Radera