onsdag, juli 23, 2014

Fem dagars helg

Här var det helg redan idag!
Tre dagars semester ger fem dagars ledigt. Ett skönt avbrott men så mycket ledigt blir det inte. I princip alla mina planer innefattar en pensel så här ska minsann målas!
En dörr till hundhuset är införskaffad och den ska bli vit, fönster- och dörrfoder till samma hus ska också de bli vita och om jag hinner (orkar) ska jag ta tag i grinden här hemma som är kvar att måla men också att olja in utemöblerna för det har tydligen inte blivit gjort i år.
 
Nånstans kanske jag kan klämma in ett bak också.
När mina morföräldrar hade stuga i Blekinge när jag var liten tog vi allt som oftast båten in till Karlskrona och inte för sällan blev det då ett besök på Hällströms hembageri & konditori där. En specialitet var Skeppsskorpor och de gillade vi skarpt, med smör och ost på.
De där skorporna har sen kommit på tal med jämna mellanrum men finns inte att få tag på här. Så, förra veckan, hade mamma öppnat en gammal kokbok med recpet från Småland, Öland och Blekinge. I boken fanns receptet på just Skeppsskorporna! Guldgruva, å så har hon haft det där receptet hur länge som helst, utan att veta om det. Om tid finns ska jag minsann baka dem & återuppleva barndomsminnerna med salta bad, båtturer, krocket i den stora trädgården, att vakna upp på morgonen och gå 25 meter till havet för ett morgondopp och alla de andra lyckliga stunderna därifrån. Nu hoppas jag bara att jag fortfarande kommer tycka lika mycket om dem!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar