torsdag, april 09, 2015

Tårta med dulche de leche och jordgubbar


Jo visst låter det avancerat men idag går det göra så väldigt enkelt. Det svåraste är att spritsa ut grädden. Men så kan man ju välja att bara bre ut den istället. Då är det lätt som en plätt - på riktigt!

Du behöver:
300 gram Digestive kex
150 gram smör
1 burk karamelliserad mjölk (finns att köpa i välsorterade matbutiker)*
4 dl grädde
1 dubbel Daim
1 liter jordgubbar

Å såhär gör du:
Krossa kexen, smält smöret och blanda. Tryck ut i en springform till en fast botten.
Öppna burken till den mumsiga kolan (karamelliserade mjölken) och bre ut kolan på bottnen. Vispa grädden och krossa en av Daimbitarna. Blanda Daimen i grädden och spritsa (eller bred) grädden ovanpå kolan.
Dela jordgubbarna på mitten och lägg i en hög mitt på tårtan. Krossa den andra Daimen och strö över tårtan.
Med fördel får tårtan stå kallt nån timme innan servering antingen när du gjort bottnen klar eller när hela tårtan är färdig för att bottnen ska få sätta sig ordentligt.
En toppen god & enkel tårta!


* Vill man göra det lite svårare, eller om man inte hittar karamelliserad mjölk i affären, köper man en burk med kondenserad mjölk istället. Den ska då koka, inlindad i en kökshandduk, i 3 timmar. Sen ska den kallna helt, helst över natten för att undvika kolastänk i hela köket, innan man kan öppna burken och njuta av den goda kolan!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar